Barcelona guanya espais per a la pràctica de l'esport urbà

  • Fer esports de mar és lliure un cop acaba la temporada de bany l'11 de setembre.
  • Hi ha murs d'escalada a la Foixarda, al Parc Güell i al Castell de Montjuïc.
  • Moure's en bicicleta pels carrers és un esport saludable, de moda i actiu a Internet.
Correr
Correr
Correr

Córrer, caminar, pedalejar, practicar skate, surfejar, escalar, fer vela...Barcelona és poliesportiva a l'aire lliure i també en recintes i instal·lacions acondicionades, privades o municipals. Per les seves condicions meteorològiques i d'ubicació, la ciutat és un gran escenari per a fer esport. Començant per les seves artèries verdes, el Parc de Collserola i  el de Montjuïc, on es troben algunes de les principals infraestructures esportives d'abast internacional.

El Parc de la Ciutadella és un altre pulmó verd, proper al mar i al centre de Barcelona, i un punt on es congreguen diàriament molts ciutadans per practicar esport junts o per separat. El programa Troba'tB de l'Ajuntament convida a practicar esport gratuïtament, en grup o sol, i facilita informació útil com ara  grups de tai-txi, txi-kung, el directori de circuits per a fer footing de l'Institut Barcelona Esports... L'Associació d'Entitats Excursionistes del Barcelonès  organitza caminades obertes d'entre 12 i 15 quilòmetres, conegudes com Barnatresc i també la Caminada Internacional de Barcelona.

Els aficionats a córrer s'agrupen en portals amb consells com ara Runner's World, Runmap o We Run Barcelona. De curses populars n'hi ha un bon grapat a la ciutat: des de la Cursa de la Mercè del setembre fins a la Cursa dels Bombers de Barcelona i la Cursa d'El Corte Inglés (ambdues cites se celebren durant el mes d'abril).

Meca per als 'skaters'

Barcelona és també una de les meques dels skaters de tot el planeta. Amb la recent celebració a la ciutat dels X Games, entre el 16 i el 19 de maig passats, han lluït infraestructures vàlides per a la pràctica d'aquest esport urbà amb multitud d'adeptes.

Cal recordar que la normativa municipal marca  multes de fins a 3.000 euros per practicar skate fora dels espais habilitats. Els principals són les platges de la Barceloneta i de la Mar Bella, les pistes poliesportives Antoni Gilabert (Via Favència, 121), el Parc del Poblenou (Av. Poblenou, 59) i la pista de l'Escola Can Clos (Pedrera del Mussol, 10).

Per a saber més sobre la pràctica d'aquesta modalitat esportiva es poden visitar els webs de la Unió Catalana d'Skate-Board i de l'Associació Nacional de Riders.

Platges com a gimnàs

Les platges també són un altre dels escenaris naturals de la capital que convida a l'esport i la vida sana. Incorporen des de màquines de gimnàsia fins a xarxes de voleibol (en té més informació la Federació Catalana de Voleibol) o zones per a córrer, nedar, anar en bici o patinar en línia.

Als principals parcs es poden fer servir des de pistes de petanca a cistelles de bàsquet, taules de ping-pong (blog Barcelona Ping pong), circuits per córrer o carrils-bici. Per a la pràctica d'esports al mar, es pot contactar amb pàgines d'aficionats com Surfrider Barcelona, Todo Surf o BS-Barcelona surf; la Federació Catalana de Vela per a la navegació i la Federació Catalana de Piragüisme per al kayak de mar. Fins i tot el cricket, portat pels immigrants, està organitzat entorn una federació catalana pròpia.

Més quilòmetres de carrils-bici

La bicicleta ha entrat amb molta força als hàbits de mobilitat dels barcelonins, sobretot arran de la introducció de la xarxa Bicing i dels carrils-bici, que han experimentat una important crescuda en els darrers mesos i anys. El web Moure's en bicicleta dóna tota la informació entorn els carrils bici i com circular en bicicleta per Barcelona.

També facilita dades de tota mena d'entitats relacionades amb la bicicleta:associacions, empreses de lloguer, botigues o tallers de reparació. A més dels carrils habilitats, la ciutat permet aquesta pràctica esportiva a la serra de Collserola, al turó del Carmel, a la muntanya de Montjuïc o al Velòdrom d'Horta.

Cal conèixer disciplines específiques. Per una banda, el Bicicròs (motocròs adaptat a la bicicleta) format per les varietats race (cursa en un circuit accidentat) i freestyle BMX. La bicicleta tot terreny o Mountain Bike (MTB) s'explica com a disciplina des de pàgines com Todo Mountain Bike o Solo BTT. A Barcelona hi ha un grup pioner a Espanya del bikepolo (polo en bici enlloc del cavall): Enciclika.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento