Els revisors del Bicing enxampen infraccions en el 45% de controls

  • Els quatre supervisors del servei identifiquen cada any prop de 2.200 usuaris que fan servir carnets cedits d'altres abonats.
  • Un 15% dels usuaris supervisats portava un company de paquet.
  • Es duen a terme anualment7.200 controls, la major part dels quals finalitzen amb la suspensió durant tres o quatre mesos de la subscripció.
Dos supervisors comproven les dades dels usuaris del Bicing, divendres passat a la pl. Universitat.
Dos supervisors comproven les dades dels usuaris del Bicing, divendres passat a la pl. Universitat.
R. B.
Dos supervisors comproven les dades dels usuaris del Bicing, divendres passat a la pl. Universitat.

El 45% de les revisions que duen a terme els supervisors del Bicing enxampen una infracció de l’usuari. Cada any, els inspectors arriben a intervenir en prop de 7.200 ocasions per tal de detectar conductes que se surten de la normativa. Unes infraccions que, en la majoria dels casos, se centren en l’ús de targetes cedides d’un altre abonat.

El Bicing només compta amb quatre supervisors, que recorren individualment i de forma aleatòria les parades del servei municipal. Però la seva actuació es constata que és eficient, ja que gairebé la meitat dels usuaris que aturen per identificar acaba amb un expedient obert per un ús inadequat.

Segons dades de l’empresa municipal gestora del Bicing, Barcelona de Serveis Municipals (B:SM), el 30% d’aquestes intervencions conclouen que els ciclistes havien agafat la bicicleta amb un carnet cedit per un altre abonat.

Els supervisors enxampen una mitjana de 2.160 usuaris cometent aquesta infracció, que es penalitza amb la suspensió de tres mesos de la subscripció.

El problema de dur paquet

Molts ciclistes porten un company de paquet, una conducta que preocupa especialment els gestors del Bicing, ja que suposa un perill per als qui cometen la infracció i, alhora, un «desgast del material» considerable, segons indicaven fonts de B:SM.

Prova que aquesta pràctica s’ha estès és que els revisors del Bicing han registrat en prop de 1.080 ocasions en un any que els abonats feien un mal ús de la bicicleta prestada, una infracció que es penalitza amb la suspensió durant quatre mesos de la subscripció. La major part d’aquest ús indegut de la bici respon, precisament, al fet que dues persones facin servir el vehicle alhora.

Des de fa tres anys, el Bicing compta amb supervisors. Van vestits amb una armilla reflectant i de forma similar als revisors de l’àrea d’aparcament en superfície de pagament, però no duen un distintiu extern a la vista. B:SM concreta que duen un carnet que els identifica.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento