Un Nadal amb encant anima els propers dies Barcelona

  • La Sala Ciutat de l'Ajuntament exposa imatges de 70 botigues amb encant.
  • També s'exhibeixen dibuixos realitzats per nens amb discapacitats.
  • La Plaça del Rei acull el concert de Nadal de l'Orfeó Català.
  • El Festival de la Infància torna a la Fira de Barcelona.
L'Home dels Nassos és una de les tradicions típiques del 31 de desembre a Barcelona
L'Home dels Nassos és una de les tradicions típiques del 31 de desembre a Barcelona
L'Home dels Nassos és una de les tradicions típiques del 31 de desembre a Barcelona

El Nadal compta amb molts encants a la ciutat i amb activitats per a tots els gustos. La Sala Ciutat de l'Ajuntament (al carrer Ciutat número 2, amb entrada lliure) exposa, per exemple, fins al proper dia 10 de gener, una selecció de 70 fotografies fetes per barcelonins sobre els seus comerços favorits. Més de 13.000 ciutadans han triat amb els seus vots a través d'Internet les imatges més innovadores i curioses d'establiments diversos.

La mateixa Sala Ciutat aplega una altra exposició, Un Nadal per compartir, una visió d'aquestes festes d'infants i joves d'entitats socials de Barcelona. La mostra presenta 69 dibuixos fets amb motius d'aquesta campanya. Cinc entitats han recollit més de 200 dibuixos, entre d'elles, el centre juvenil Martí Codolar, el Col·legi Paideia, La Fundadió Adsis i la Fundació Aura.

Aquesta activitat artística també permet conèixer la tipografia creada per Anna Vives, una noia amb síndrome de Down que ha creat un tipus de lletra que representa al col·lectiu de discapacitats i reivindica valors socials.

L'Home dels Nassos

El 31 de desembre al migdia, l'Home dels Nassos participarà de la festa infantil que es munta davant de l'alzina del passeig de Gràcia entre els carrers Rosselló i l'avinguda Diagonal. Hi haurà xocolatada i diverses activitats infantils relacionades amb l'arbre al qual el poeta Jacint Verdaguer va dedicar una bonica prosa. Organitza la celebració l'Institut del Paisatge Urbà des del 2000.

La gran festa de la infància

La Fira de Barcelona acull des del 27 de desembre la nova edició del Festival de la Infància sota el lema La il·lusió ens fa grans. Es podrà visitar fins al proper dia 4 de gener amb un munt d'activitats pensades per a la diversió de tota la família. El certamen també reserva moltes sorpreses als visitants.

Per altra banda, per quart any consecutiu, l'Orfeó Català ofereix un concert de nadales gratuït a la plaça del Rei el proper dia 28. El repertori de temes de tradició catalana, però també de clàssics del Nadal, l'interpreten els cantaires de l'Orfeó, dirigits per Josep Vila, que s'enfilaran a les escales de la plaça del Rei per lloar al Nadal.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento