Una avinguda unirà l’AVE de la Sagrera amb el Fòrum

Les claus:
  • Anirà de la Via Trajana a Ramon de Penyafort.
  • El nou eix viari tindrá 2,7 quilòmetres de longitut.
  • Descongestionarà la Ronda Litoral i la Rambla de Prim i costarà 30 milions.

La construcció d’un nou vial acabarà el 2009 amb les grans giravoltes que es fan per anar de la Sagrera (on estarà la futura estació central de l’AVE) fins al Fòrum, i viceversa.

Ara, els vehicles circulen per la Ronda del Litoral o per la Rambla de Prim per fer el tram que uneix la Via Trajana i la Ronda de Sant Ramon de Penyafort

El departament d’Obres Públiques i els ajuntaments de Barcelona i Sant Adrià de Besòs van signar ahir un conveni per crear un nou eix mar-muntanya i completar la remodelació de la Gran Via Nord. El cost és de 30,4 milions: 18 els posa el Govern i la resta, els ajuntaments.

El conseller d’Obres Públiques, Joaquim Nadal, va assegurar que aquestes actuacions «culminen una gran operació de renovació de la Gran Via» i «s’ofereix una solució de qualitat a les necessitats de la zona».

També l’alcalde, Joan Clos, que ahir va signar el seu últim conveni al capdavant de l’Ajuntament de Barcelona, va aplaudir el projecte. El nou eix, segons Clos, serà «un gran bulevar amb voreres àmplies», que esdevindrà «l’espina dorsal» de la transformació d’aquesta zona. «Incentivarà al sector terciari, i servirà per donar un respir a la gent».

L’obra, que començarà d’aquí cinc mesos un cop aprovat el projecte, inclou el semicobriment d’un tram de 90 metres de longitud, comprès entre la plaça Pius XII i el carrer Argentina. Aquest semicobriment es farà de la mateixa manera que s’estan fent els trams en execució.

Els veïns estan satisfets

El president de l’Associació de Veïns de Sant Martí, Manel Martínez, va afirmar que el futur vial «és una molt bona notícia», ja que millora la interconnexió entre mar i muntanya. Els barris del sud de la Gran Via, delimitats pel Besòs i per l’autopista, «són com una illa que només està connectada per ponts», va afegir Martínez.

«Qualsevol millora és benvinguda», però «cal que es faci ben aviat», va assegurar ahir el president de l’Associació de Veïns de La Sagrera, Oleguer Méndez.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento