Els metges mantenen la vaga per la manca d'acord amb Salut

  • La ministra de Sanitat critica les retallades i entén la protesta dels facultatius.
  • El personal sanitari de presons fa aturades aquest dijous.
Protesta de metges al Parlament.
Protesta de metges al Parlament.
ACN
Protesta de metges al Parlament.

Metges de Catalunya va decidir aquest dimecres mantenir la convocatòria de vaga per a la setmana vinent després que la reunió amb la Generalitat i les patronals acabés sense acords ni garanties que no es faran més retallades. La ministra de Sanitat, Leire Pajín, va assegurar que entén que els metges catalans vulguin fer vaga per protestar per les retallades.

Durant la reunió, Metges de Catalunya va tornar a reclamar que es recuperin els pressupostos, les condicions laborals i l’activitat del 2010, per bé que el president del sindicat, Albert Tomàs, es va mostrar disposat a "calendaritzar" les seves demandes. Els representants de la Generalitat van advertir que no poden satisfer les seves peticions perquè és el Parlament qui aprova els pressupostos. Precisament, unes 300 persones van concentrar-se al matí davant la Cambra per reclamar més inversió sanitària.

El personal sanitari de presons farà vaga aquest dijous i protestarà dimarts davant Justícia per denunciar que "han desaparegut" cinc milions d’euros destinats a contractar més personal.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento