Rehabilitar els presos redueix la reincidència i és més barat

  • Les entitats socials calculen que, amb programes adequats, un 12% més d'exreclusos no tornaria a delinquir i s'estalviarien uns 13 milions d'euros.
Una imagen de archivo de un preso en su celda.
Una imagen de archivo de un preso en su celda.
ARCHIVO
Una imagen de archivo de un preso en su celda.

La seguretat ciutadana no s’aconsegueix amb penes de presó més dures, sinó amb programes de rehabilitació per a reclusos, ja que poden reduir la reincidència en un 12% i estalviar 13 milions d’euros, segons la Taula de Participació Social de Catalunya (TPS).

"En aquests moments de crisi, creiem molt oportú evidenciar que la presó quan és innecessària o excessivament llarga resulta molt cara per a la societat i no resol el problema", va explicar aquest dimecres Miquel Pongiluppi, membre de la TPS, òrgan d’interlocució entre 90 entitats socials i el Departament de Justícia.

A tall d’exemple, la TPS va presentar aquest dimecres algunes dades sobre la qüestió, com que només un 35% dels 10.800 presos catalans segueix voluntàriament programes de rehabilitació que els ajuden, juntament amb el suport de familiars i amics, a no tornar a reincidir un cop surten en llibertat. "La no reincidència és el millor dels èxits d’una societat cohesionada i justa", va afirmar Núria Fabra, membre de la TPS.

Obrim la porta

La TPS inicia aquest dijous mateix una campanya publicitària que, sota el lema Obrim la porta a la rehabilitació pretén conscienciar la societat sobre els beneficis econòmics i socials de la reinserció dels presos. També demana que se’ls doni una segona oportunitat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento