B. B. King dóna peu a un cartell de llegendes

  • El guitarrista mític del blues toca a Cap Roig, que també convida Ana Belén.
  • Roses porta Julieta Venegas.
El gran músico B.B. King.
El gran músico B.B. King.
Archivo
El gran músico B.B. King.

Nova Orleans sona en cada nota que toca B. B. King des de la seva pobra infància a la ciutat dels sud dels Estats Units afectada recentment per l’huracà Katrina. El rei del blues no se separa de la seva guitarra, a la qual anomena Lucille. I a punt d’arribar als 83 anys d’edat no es retira, ni molt menys. És l’estrella, aquest divendres, indiscutible, del Festival Jardins de Cap Roig. Les entrades per al seu concert s’han esgotat completament.

Riley B. King va començar a gravar cançons a la llunyana dècada dels anys quaranta. I ha editat més de mig centenar de discos. Amb les veus conjuntes de les seves cordes vocals i de les altres sis de la seva estimada guitarra ha barrejat amb efectivitat el blues d’arrel amb el jazz, el pop, el swing i el jump. El seu llegat és indestructible i encara vigent (Aquest divendres, a partir de les 22.00 hores; Entrades exhaurides; www.festivalcaproig.com).

Més Sons del Món

La mexicana Julieta Venegas actua a Vilabertran i a Roses després del seu controvertit pas pel Festival de Benicàssim (FIB). Aquest és el darrer concert de la intèrpret a Catalunya aquest estiu.

El Disc d’Or Limón y sal la va llançar mundialment, sobretot arran de la ranxera-pop Me voy. Ara estrena un nou treball (Ciutadella de Roses; Aquest divendres a partir de les 22.30 hores; Preu de les entrades: 20 i 23 euros; Més informació al web: www.sonsdelmon.cat).

L’elapé Otra cosa compta amb la seva producció i està carregat de cançons alegres i enganxoses amb so de guitarres elèctriques i acústiques, de percussió, vent, cavaquinhos i d’acordions, els darrers, senya d’identitat i companys de viatge de Venegas.

El compositor Luis García Montero uneix poèticament peces de Mozart, Joan de la Creu, Mompou, Cernuda, Alberti o Chopin, cantades per la veu elegant d’Ana Belén i reproduïdes al piano per Rosa Torres-Pardo. Dirigeix l’espectacle, que es va estrenar a Catalunya a l’Auditori Melià de Sitges, un habitual de la trajectòria artística d’Ana Belén, José Luis Plaza (Jardins de Cap Roig; Dissabte a partir de les 22.00 hores; Preu de les entrades: De 33 a 95 euros; www.festivalcaproig.com).

A Barcelona, el Grec prepara una gran nit de jazz amb les actuacions estelars de Keith Jarrett, Gary Peacock i Jack DeJohnette. El concert començarà aquest dissabte a les 21.00 hores (i no a les 22.00 hores, com és habitual a l’escenari del Teatre Grec).

L’amfiteatre de Montjuïc acull per primera vegada a aquests tres músics excepcionals. Per separat, sí que havien visitat Barcelona o aquest festival (Teatre Grec; Dissabte a les 21.00 hores; Preu de les entrades: de 36 a 68 euros; www.bcn.cat/grec). El certamen també programa una Nit de Tango, diumenge, amb Cecilia Rossetto d’estrella convidada (Teatre Grec; Diumenge a les 22 h; 16 a 35 euros).

Mostrar comentarios

Códigos Descuento