Activen 175 radars per evitar més morts a Setmana Santa

Trànsit endureix els controls de velocitat per frenar l’alta accidentalitat de l’inici d’any. Els Mossos disposaran de 98 detectors mòbils per caçar infractors.
Una senyal avisa d’un radar a la carretera N-420.
Una senyal avisa d’un radar a la carretera N-420.
Jaume Sellart / Efe
Una senyal avisa d’un radar a la carretera N-420.
La consellera d’Interior, Montserrat Tura, no està disposada a haver de repetir la frase: «jornada negra a les carreteres catalanes» per l’operació de vacances de Setmana Santa i, per això, s’enduriran totes les mesures de control. A manca de concretar altres operatius de trànsit, activaran 175 radars per controlar l’excés de velocitat.Els Mossos d’Esquadra disposaran de 98 detectors de velocitat que podran repartir entre els trípodes, les caixes de radars en línia o els aparells fotogràfics des de l’interior dels vehicles policials.

Darrera els rètols

L’enduriment dels controls per Setmana Santa arriba després de l’inici d’any més tràgic a les carreteres catalanes, amb un mort diari entre gener i març. (en total, 88 morts, 12 més que el mateix període de l’any passat). El Servei Català de Trànsit desplegarà 58 radars als punts més conflictius i  19 panells de missatges, que també poden anar acompanyats de radars de velocitat.

Segons el Servei Català de Trànsit, Rafel Olmos «en aquells punts on hi ha radars, i el conductor ho sap, la sinistralitat es redueix un 33%».

«Vostè va a 130 km/hora»

Enguany tornarà a tenir rellevància la nova modalitat de radars informatius en aquelles zones on es detecten major nombre d’excessos de velocitat. En passar, s’encén un missatge en un panell lluminós que indica «detectat vehicle a 130 km per hora», una informació que, per sí sola, ja fa reduir la marxa de l’infractor, en cas contrari, els radars convencionals solen acompanyar aquests panells i efectuar fotografies, amb la correponent sanció. De moment, aquests lluminosos s’han repartit per l’àrea metropolitana de Barcelona, a les autopistes AP-2, A-2, C-31, C-32, C-33 i la C-58. Els panells informatius també aprofiten per aportar missatges d’advertència com «per la vostra seguretat, aquesta carretera té la velocitat controlada per radar», prou dissuasoris.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento