UGT denuncia que la Generalitat farà noves retallades salarials a funcionaris

  • La Generalitat vol eliminar aquest any les seves retribucions indirectes.
  • Com són les aportacions als plans de pensions, el fons d'acció social i la paga de productivitat.
Trabajadores de la administración pública.
Trabajadores de la administración pública.
Trabajadores de la administración pública.

La Generalitat vol eliminar aquest any les retribucions indirectes dels empleats públics, com són les aportacions als plans de pensions, el fons d'acció social i la paga de productivitat, segons que ha denunciat aquest dimarts UGT.

Segons el sindicat, el govern català vol iniciar "la segona ronda de les retallades un dia després de les eleccions municipals", ja que així ho ha anunciat als sindicats durant les reunions que s'estan mantenint aquest dilluns i dimarts a la Taula General de la Funció Pública.

La secretària general de la Federació de Serveis Públics d'UGT de Catalunya, Encarna Fernández, ha explicat que CiU ha sortit reforçada després de les últimes eleccions i que vol fer un "nova retallada als treballadors públics".

Segons Fernández, a més del sou base, els funcionaris tenen un salari diferit, que són aportacions a la paga de productivitat, al pla de pensions i al fons d'acció social, i la Generalitat vol suprimir aquesta aportació aquest any. UGT s'ha mostrat "absolutament en desacord" amb aquestes mesures, ja que "carreguen novament els problemes financers de la Generalitat en els salaris dels seus treballadors".

El sindicat considera que qualsevol mesura que la Generalitat prengui ha de garantir el nivell d'ocupació de l'administració per assegurar, al seu torn, la prestació d'un "servei públic de qualitat i eficient". Encarna Fernández ha assenyalat que els funcionaris ja han patit una baixada salarial mitjana del 5% i la congelació de les pagues extres.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento