Un mort cada dia a la carretera en l’inici de l’any més tràgic

Hi ha hagut 12 víctimes més que el primer trimestre del 2005. Girona és on més pugen els morts i sols baixen a Tarragona.
Trimestre tràgic a les carreteres catalanes. L’any 2006 s’ha estrenat amb el balanç més elevat de víctimes mortals de trànsit. Una persona ha mort cada dia, de mitjana, en accident. En total, 88 víctimes fins el passat 31 de març, un 16% més (12 morts més) que en el mateix periode del 2005 (76 víctimes) , tot i que va caure la Setmana Santa.

El mes de març ha estat especialment dur, tal com va avançar 20 minutos. Al final, han perdut la vida vuit persones més que al 2005, que sumen 36. Amb el trimestre tancat i a les portes de l’augment de la mobilitat que es produirà a mitjans d’abril per Pasqua,  el director del Servei Català de Trànsit (SCT), Rafael Olmos, va insistir a fer una crida a la «prudència». «Hem de frenar entre tots aquesta accidentalitat desmesurada», va indicar Olmos, que es va confessar «espantat» perquè el 2006 ha trencat la tendència a la baixa que mantenia la sinistralitat. L’excés de velocitat, les distraccions i les infraccions són, a parts iguals, les tres grans causes dels accidents. Girona ha estat la demarcació amb pitjor comportament, amb 20 morts més, seguida de Barcelona (37 víctimes per 28) i Lleida. Tarragona és l’únic lloc on s’han reduït (d’un 41%).

Abril amb menys víctimes

És massa d’hora per fer un balanç o tenir una perspectiva de com evolucionarà la sinistralitat del mes d’abril. Però en els tres primers dies han perdut la vida en un accident de trànsit tres persones, mentre que al 2005 en van ser sis. L’última víctima mortal es va produir ahir, en un accident en què es van veure implicats tres vehicles a la carretera GI-512, a l’alçada de Tordera. El sinistre mortal es va produir passades les dues de la tarda en una col·lisió frontal entre vehicles.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento