'Fibonacci Project', el circ que es construeix sobre la marxa

  • És la proposta de la companyia canadenca Les doigts de la main.
  • Actuen aquest cap de setmana a l'esplanada del Fòrum de Barcelona.
Assajos de 'Fibonacci Project' a Barcelona.
Assajos de 'Fibonacci Project' a Barcelona.
ARXIU
Assajos de 'Fibonacci Project' a Barcelona.

La companyia de circ canadenca Les 7 doigts de la main (Els 7 dits de la mà) presenta a l’esplanada del Fòrum el Projecte Fibonacci, una "obra en construcció" i en evolució constant a partir d’un seguit de residències creatives a mig món.

El coreògraf Sergio Mendes dirigeix l’equip artístic local.Un total de 14 artistes, la meitat d’ells canadencs, es traslladen fins a Barcelona per formar part d’una aventura escènica que ha passat prèviament per Mèxic DF, Iglooli (Canadà) i Copenhaguen (Dinamarca). L’altre meitat del repartiment és català i inclou músics, ballarins i artistes de circ. El projecte ha anat prenent forma durant tres setmanes a La Central del Circ i al Mercat de les Flors.

La successió matemàtica Fibonacci, a què es refereix el muntatge, va ser plantejada per un matemàtic del mateix nom fa uns 800 anys. El resultat és la "divina proporció", emblema de com la vida s’organitza de manera orgànica i natural per crear harmonia i bellesa. Els dits de la mà, que donen nom al grup, són un altre exemple de d‘aquesta consonància.

La companyia es va crear l’any 2002 i en el seu bagatge figuren els següents espectacles: PSY Mad Circus, La vie, Traces i Loft. Tots són xous íntims i contemporanis. L’artista de circ Samuel Tétreault és el director artístic dels intèrprets de circ canadencs Geneviève Drolet, Marie-Ève Dicaire i Julie Choquette, la ballarina de Body-percussion Sandy Silva i els músics Charmaine Leblanc i Dino Giancola. El coreògraf Sergio Mendes dirigeix l’equip artístic local.

*Esplanada del Fòrum. Des d‘aquest divendres fins al diumenge a partir de les 19.00 h. Preu: 15 euros. Més informació al web www.mercatflors.org i http://fibonacciprojectbcn.wordpress.com.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento