Valencia Notícies

Bacon i Freud es retroben en la Fundació Bancaixa de València a través de la seua obra gràfica

Francis Bacon. 'Triptych 1983'. Litografia
REMITIDA FUNDACIÓN BANCAJA

La selecció, comisariada per Belén Herrera Ottino, analitzarà les característiques d'aquests dos creadors i amics i establirà punts en comú en la seua obra gràfica, així com aspectes genuïns en cadascun d'ells.

En un periple per mig centenar de peces procedents de la Galeria Marlborough, la Galeria Leandro Navarro i col·leccionistes privats, a les quals se sumen la reproducció de fotografies i documentals, s'exhibirà l'ideari i univers creatiu d'aquestes dos figures clau del segle XX, destaca la fundació en un comunicat.

Les imatges, datades entre 1975 i 1992 en el cas de Bacon i entre 1982 i 2007 en el cas de Freud, mostraran nus, retrats inquietants d'amics i familiars o escenes de solitud que permetran veure que tant Freud com Bacon compartien temes com l'exploració de la solitud de l'ésser humà, el pas del temps, l'angoixa o l'aïllament.

Francis Bacon va basar les seues obres gràfiques en una selecció de trenta-sis de les seues pintures datades des de 1965 fins el 1991. Va treballar amb els millors impressors francesos, italians i espanyols. El resultat són obres carregades de múltiples capes de significat, repletes de referències iconogràfiques, literàries i intel·lectuals, en les quals es representa el particular llenguatge plàstic centrat en la figura humana.

TENSIÓ EMOCIONAL

En l'obra gràfica de Lucian Freud s'observa tensió emocional.Per a Freud el gravat és un format íntim i autobiogràfic, que li permet reflectir el que sent i les seues vivències i en el qual aconsegueix una síntesi de l'essencial.

La mostra podrà visitar-se en la seu de la Fundació Bancaixa a València des del 28 de maig fins al 5 de setembre.