Valencia Notícies

L'Any Bigas Luna dona el seu suport a la candidatura de València per als Goya 2021

Bigas Lluna
REMITIDA

"València es mereix els Goya, tant de bo els aculla", ha manifestat en declaracions als mitjans sobre l'oferta de l'Ajuntament a l'Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques d'Espanya, tenint en compte que el 2021 estarà dedicat a Luis García Berlanga i que València és la ciutat natal del cineasta.

Com a responsable de 'El ojo que mira', el macroevent dedicat a Bigas Luna al setembre, Martorell ha assegurat que a la viuda del director català, Celia Orós, "li encantaria" que València acollira els Goya el 2021, en ser una ciutat que estimava i on tots dos van passar bons moments.

"Bigas estava enamorat de València, de la seua llum vital i de la seua explosió amb les Falles. València projecta eixa energia de Bigas Luna", ha asseverat el director de l'any dedicat al realitzador de clàssics com 'Las edades de Lulú'.

De fet, ha destacat que la candidatura del 'cap i casal' cobra "més força encara" en coincidir amb l''Any Berlanga' el 2021. "Espanya és preciosa en tots els sentits, però València és una passada", ha resolt.

"VALÈNCIA TÉ UNA LLUM IMPOSSIBLE"

La viuda de Bigas Luna també ha posat en valor la fortalesa de València, una ciutat que "adorava" el seu marit. "Em pareix el millor, té coses que no té cap ciutat d'Espanya: una llum impossible que ni tan sols Sevilla, la gent, el menjar, l'alegria, els edificis meravellosos...", ha ressaltat als periodistes abans de la constitució de la comissió d'experts de l''Any Bigas Luna'.

L'Ajuntament de València espera comptar amb la participació de la Generalitat, la Diputació i un patrocinador privat per a poder acollir els Goya l'any 2021 i assumir de manera conjunta els dos milions que aproximadament costa. Fira València i la Ciutat de les Arts i les Ciències són els espais que es plantegen per a la gala.

L'alcalde, Joan Ribó, va expressar el seu optimisme aquest dimecres, destacant que hi ha "bones vibracions" i "moltes possibilitats", i es va mostrar partidari de Fira València. Berlanga va ser "un valencià de soca-rel" i "un dels pares de la cinematografia espanyola moderna", per la qual cosa "promocionar València a eixe nivell és una altra manera de promocionar la ciutat".

Per la seua banda, la vicealcaldessa, Sandra Gómez, va assistir dissabte passat a l'entrega d'aquests guardons a Màlaga i va mantindre una trobada amb el president de l'Acadèmia de Cinema, Mariano Barroso, per a traslladar-li l'oferta. "L'esforç pot valdre la pena", va assegurar, confiant que "València pot perfectament assumir l'organització d'un esdeveniment que congrega més de 3.000 persones".

loading...