Valencia Notícies

UGT convoca concentracions contra la "censura" de guies de temàtica LGTBI en instituts de Castelló

Llibres retirats
CONCEJALÍA DE CULTURA DEL AYUNTA

Aquest protesten responen la paralització cautelar dictada pel Jutjat del Contenciós Administratiu 1 de Castelló de la Plana, acceptant la mesura cautelaríssima sol·licitada per l'organització Abogados Cristianos per a procedir a la retirada d'una sèrie de guies de temàtica i perspectiva LGTBI en 11 instituts públics de la ciutat i en el Centre de Pi Gros. Aquests llibres van ser entregats la setmana passada per la Regidoria de Cultura.

En un comunicat, el sindicat rebutja qualsevol discriminació cap al col·lectiu LGTBi i adverteix que es tracta d'una agressió sense precedents la censura de textos contra l'homofòbia i els estereotips de gènere en l'àmbit escolar".

Així mostra el seu suport als esforços en favor de l'educació en la diversitat i la inclusió per part dels equips de convivència de tots els centres educatius valencians, "especialment els de Castelló".

És més, UGT recorda que la llei educativa estatal i la llei LGTBi valenciana estableixen l'obligació d'abordar la diversitat afectiu-sexual en totes les etapes educatives.

Per açò demana a totes les administracions públiques, a la comunitat educativa i als col·lectius a favor dels drets LGTBi que se sumen a les concentracions convocades en favor d'una educació en la diversitat i "sense censures de cap tipus".

loading...