Valencia Notícies

Cvirus.- L'oci nocturn es compromet a revisar la ventilació i a instal·lar mesuradors d'aire

Archivo - Arxiu - Mesurador de CO2 en color verd, indicant que la qualitat de l'aire
SANOTEC

Així ho han acordat les patronals valencianes CEOH (Coordinadora Empresarial d'Oci i Hoteleria (CEOH), FOTUR (Federació d'Oci, Turisme, Joc, Activitats Recreatives i Indústries Afins) i CONHOSTUR (Confederació Empresarial de Turisme i Hoteleria) en la taula cientificotècnica amb Sanitat.

Aquesta trobada ha permès avançar en la planificació de la desescalada i de la progressiva recuperació de l'activitat dels locals d'oci, amb la presència de representants de Cleanair Spaces com a experts en sistemes de ventilació i purificació que implanten a Espanya la tecnologia DucFIT, informa la CEOH.

Al seu juí, en la reunió ha quedat de manifest que és necessari abordar un pla, en el curt, mig i llarg termini, que permeta abordar un "canvi de paradigma" en relació al debat sobre la qualitat de l'aire i les garanties per a fer dels locals d'oci espais segurs.

En el llarg termini, l'oci planteja la necessitat d'abordar la revisió de la normativa i dels criteris d'aplicació per a garantir la qualitat de l'aire, partint de la ja establerta en l'última revisió de la Llei d'Espectacles "amb els més alts estàndards de qualitat que ara van a facilitar la reobertura dels locals".

En el curt termini, davant els "magnífics" resultats de la campanya de vacunació i de l'evolució de la crisi sanitària, al costat de la previsió que el 7 de juny concloga el toc de queda, el sector vol recuperar l'activitat dels locals d'oci per a establir una alternativa reglada per a l'activitat recreativa dels ciutadans i "els seus desitjos de socialització, que tants problemes ha donat en moltes ciutats espanyoles després de la fi de l'estat d'alarma sense cap tipus de planificació".

Com a punt de partida d'eixa desescalada, en relació a la qualitat de l'aire, les patronals apunten a la necessitat d'impulsar la implantació dels mesuradors de CO2, facilitant la informació al client final sobre el nivell i la qualitat de l'aire dels establiments.

A partir d'ací, aquestes organitzacions empresarials han remès a Sanitat la seua voluntat de comprometre's amb aquest procés que permeta anticipar i planificar la reobertura dels locals d'oci, l'ampliació dels seus horaris i la flexibilització de totes les mesures que permeten recuperar l'experiència.

loading...