Valencia Notícies

"Bon dia", salutació en xarxes entre conselleries de Comunitat Valenciana, Catalunya i Balears després de la sentència

Bon dia, salutació en xarxes entre conselleries dels governs de la Comunitat Valenciana, Illes Balears i Catalunya
TWITTER GVAEDUCACIO

Aquest gest es produeix després de la sentència del Tribunal Suprem (TS) que anul·la part del decret sobre l'ús del valencià en l'administració, que inclou la comunicació en llengua autòctona amb altres autonomies del mateix àmbit lingüístic.

El conseller d'Educació valencià, Vicent Marzà, ja anunciava el dilluns que la Generalitat recorrerà la sentència, que, al seu paréixer, "menysprea la llengua i les competències pròpies". "Que en ple segle XXI ens diguen en quina llengua hem de parlar tres governs entre nosaltres o deixar d'usar la nostra llengua de forma destacada i normal", assegurava.

Per la seua banda, el president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, demanava a la presidenta del Govern balear, Francina Armengol, i al de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, mantindre la comunicació en català entre les seues administracions.

Després d'aquestes crítiques, el tuit 'Bon dia' de hui s'ha fet viral i, en poques hores acumula més de 5.000 'm'agrada', supera els 2.000 retuits i d'altres comentaris, la immensa majoria d'ells amb la mateixa resposta: 'Bon dia'.

A més de les conselleries d'Educació de Catalunya i Balears, s'han sumat a la iniciativa, entre d'altres, els vicepresidents de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra i Rubén Martínez Dalmau, i del govern català Pere Aragonès; l'alcalde de València, Joan Ribó; el diputat de Més País Íñigo Errejón; el parlamentari de Compromís Joan Baldoví; o l'expresident de la Generalitat catalana, Carles Puigdemont.

Per la seua banda, Vicent Marzà, davant les múltiples reaccions, ha penjat el següent missatge: "Cada minut que passa fa millor bon dia, gaudiu-lo! Gràcies!".

loading...