Valencia Notícies

Un abonament transport de Falles permetrà moure's set dies per set euros en l'àrea metropolitana de València

Falleras a bordo de un convoy de Metrovalencia.
J. L. Perales

L'Autoritat de Transport Metropolità de València (ATMV) activarà aquest mes de març per primera vegada un abonament de Falles per a viatjar en transport públic durant les festes.

El Bo Falles costarà set euros i serà vàlid per a set dies, durant els quals es podrà viatjar gratis de manera il·limitada per tota la xarxa de Metrovalencia, Metrobús i l'Empresa Municipal de Transports (EMT) de València. Serà vàlid en els municipis de l'àrea metropolitana.

L'anunci l'ha fet el president de la Generalitat, Ximo Puig, en la sessió de control en Les Corts d'aquest dimecres, on ha explicat que està acció especial de promoció de l'ús del transport públic també es durà a terme durant la setmana gran de la Magdalena de Castelló i de les Fogueres d'Alacant.

Tot això, segons ha expressat el cap del Consell, amb l'objectiu de facilitar una mobilitat sostenible durant aquests dies d'elevats desplaçaments.

A més, Puig també ha concretat que la reunió de la comissió mixta entre Govern central i Generalitat per a abordar la situació dels trens de Rodalia de Renfe en la Comunitat Valenciana es produirà el pròxim 14 de febrer.

Una altra novetat que ha anunciat és que la Generalitat exigirà com a requisit en les noves licitacions de transport interurbà que les connexions arriben a tots els pobles de l'interior, amb l'objectiu de combatre la despoblació i treballar en "nova concepció de la mobilitat" en la Comunitat.

Puig ha reivindicat així que "cap valencià ha de quedar aïllat i s'ha de sentir integrat i part d'aquesta gran comunitat visca on visca", per al que s'ha compromés a aprofundir en instruments legals com la Llei de Mancomunitats. "Vertebrar des de la descentralització és una cosa que aquest Govern s'ha pres seriosament", ha subratllat.

En aquesta línia, ha tornat a defensar la descentralització de l'administració tant valenciana com central, ja que considera que "la macrocefàlia que ara es concentra a Madrid és absolutament negativa per al conjunt d'Espanya, un país plural i divers".