Valencia Notícies

La programació tardor-hivern de la ràdio d'À Punt suma al magazín matinal 'Al ras' el vespertí 'Pròxima parada'

Programa 'Al Ras' d'À Punt en un dels nous estudis de ràdio
EUROPA PRESS

La programació de la nova temporada tardor-hivern de la ràdio d'À Punt, la ràdio pública valenciana, ha arrancat aquest dilluns amb una major oferta i amb una aposta pels espais informatius, esportius i de música. L'inici d'aquesta etapa ha coincidit amb l'estrena dels seus quatre nous estudis, situats en les seues instal·lacions de Burjassot (València) i dedicats als periodistes valencians Rosa Solbes, Toni Mestre i Emili Gisbert i a la cançó 'Al Vent' del cantautor Raimon.

Aquests continguts i els estudis han sigut presentats aquesta jornada en un acte celebrat en les dependències d'À Punt en el qual han participat la seua directora general, Empar Marco; el president del Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC), Enrique Soriano; la directora d'informatius de l'ens, Remei Blasco; el director de programes i continguts, César Martí i el director de mitjans tècnics i explotació, José Manuel García Duart.

La periodista Rosa Solbes ha intervingut en nom dels professionals que han sigut homenatjats en dedicar-los a ells i a les seues carreres els quatre estudis radiofònics. Solbes, que ha valorat el paper dels mitjans de comunicació i de la ràdio en particular, s'ha mostrat segura que À Punt treballarà per a fer "bons productes" encaminats a "potenciar la societat valenciana" i fomentar una "opinió pública que raona".

Així mateix, ha defès la "lliure expressió" dels professionals i de la ciutadania i ha destacat que "la informació no és una mercaderia", alhora que ha assenyalat que un mitjà públic no ha de "fer de gabinet de premsa de ningú". Ha felicitat els treballadors i responsables de la nova ràdio i li ha desitjat una "llarga vida".

Empar Marco, pel seu costat, ha valorat el paper que la ràdio ha tingut al llarg de la història com a mitjà de comunicació i ha subratllat la seua vigència. La directora general ha ressaltat l'aposta d'À Punt per a aconseguir mitjans públics "de proximitat" i ha emmarcat en aquest context l'acord firmat amb la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) per a "col·laborar estretament amb la xarxa de ràdios municipals" de la Comunitat.

Dels nous estudis de ràdio ha destacat que compten amb les últimes tecnologies i ha valorat la decisió de donar-los el nom de tres professionals valencians de la informació per a reconéixer la seua tasca en favor de "la ràdio pública en valencià", "les informacions rigoroses" i el periodisme valencià en general.

Respecte a l'espai dedicat a 'Al Vent', de Raimon -l'artista ha assistit a la presentació- ha dit que aquesta cançó representa "un punt de partida i d'entrada", a més d'expressar el suport de la ràdio d'À Punt als músics valencians. Marco ha agregat que hi haurà en aquest mitjà cinc programes dedicats als homenatjats.

La nova programació tardor-hivern la conformen programes informatius, d'entreteniment, culturals divulgatius i destinats al públic familiar, així com espais esportius i de música, com ha assenyalat César Martí.

INFORMACIÓ I MAGAZÍNS

Els matins d'À Punt ràdio arrancaran amb 'À Punt noticies matí' durant dos hores, un espai que comptarà amb una tertúlia informativa d'un hora de durada. Així mateix, de dilluns a divendres i de 10.00 a 13.00 hores es manté el magazín matinal 'Al ras'. A la seua presentadora, Jèssica Crespo, que seguirà dirigint el programa, s'unirà Joan Espinosa com a copresentador.

Després d''Al ras' s'ha previst per a cada dia un programa: 'Samaruc Digital' els dilluns; 'Cuina de bancal', els dimarts; 'Plaerdemavida', els dimecres; 'Animalades', els dijous i 'Focus, què ens passa', els divendres. A les 14.00 hores arribaran cada jornada les notícies amb 'Les notícies del migdia', i a les 15.00 hores s'incorpora el magazín vespertí 'Pròxima parada', de tres hores de durada, de 15.00 a 18.00 hores i de dilluns a divendres presentat per Susanna Lliberós.

La programació continua després amb 'Territori sonor', el magazín musical diari presentat per Amàlia Garrigós que en aquesta temporada amplia el seu horari amb dos hores de durada, de 18.00 a 20.00 hores. Després d'aquest espai arriben 'Les notícies de la nit', que a més de la informació diària inclouen una tertúlia.

A partir de les 22.00 hores hi haurà cada dia esports durant una hora. Des de les 23.00 hores Carles Caparrós (youtuber del canal de Korah) oferirà 'Sessió golfa' fins a la 1.00 hores. Els divendres a aquesta hora s'emetrà 'Una habitació pròpia' i després, 'Punt Jazz'.

CAPS DE SETMANA

Els caps de setmana els esports tindran un protagonisme destacat en la graella d'À Punt ràdio. Les vesprades de dissabte i diumenge estaran dedicades a les retransmissions esportives i també s'inclouran programes temàtics sobre pilota, running o esports d'aventura.

A més, es comptarà amb programes per a tots els públics. 'L'Escoleta' arriba com "un llibre d'instruccions que cada dissabte al matí explicarà a mares i pares allò que ningú els ha explicat mai". Els diumenges al matí 'Col.lecció de Vinils', dirigit per Rafa Cervera i presentat per Álex Orts (vocalista de Tardor), presentarà en cada programa un disc que va fer història.

Igualment, 'De banda a banda', dissabte i diumenge, estarà dedicat a les bandes de música, mentre que 'Caixa de ritmes' s'oferirà com a ràdio fórmula presentada en directe i 'El musiquer', fruit de la col·laboració d'À Punt i la xarxa d'emissores municipals, estarà en antena cada dissabte i diumenge de 7.00 a 9.00 hores.