Valencia Notícies

Escola Valenciana lliurarà els seus premis anuals el 5 de novembre a Ontinyent

Este municipi de la Vall d'Albaida serà el centre d'una dels activitats més emblemàtiques de l'entitat: l'homenatge a persones i col·lectius que treballen per a arribar a la normalització lingüística.

A més, esta vetllada, organitzada per la Coordinadora de la Vall d'Albaida per la Defensa i Ús del Valencià, Escola Valenciana i l'Ajuntament d'Ontinyent, serà el context en el qual es presentarà la imatge i el lema que acompanyarà les 'Trobades 2017'.

Enguany, la Federació d'Associacions per la Llengua celebra el 5 de novembre a Ontinyent la XIVa edició de la Nit d'Escola Valenciana amb el títol 'A cau d'orella'. En este marc, l'entitat atorga tres guardons de diferent naturalesa per a reconèixer el treball de personalitats i associacions que, dia a dia, contribuïxen a la millora de la salut de la llengua i fomenten l'ús social del valencià en tots els àmbits.

Així, Escola Valenciana premia amb els guardons 'Intentant la llibertat', dissenyats per l'escultor Andreu Alfaro, la trajectòria individual, un reconeixement a persones que treballen pel valencià a l'àmbit educatiu; l'ús social del valencià, guardó dedicat a col·lectius que contribuïxen a la conservació i difusió de la nostra llengua, i el guardó extraordinari, que s'atorga a institucions o personalitats valencianes amb un estret vincle amb la cultura valenciana. A més, enguany, de manera especial, es farà una menció honorífica.