El balanç d’aquest temps de treball «és positiu», tal com va explicar ahir a 20 minutos Joan Mateu, portaveu de l’entitat. S’espera que en un any la Fundació creixi amb l’adhesió de dos o tres eixos més. De moment, integra més de 9.000 comerços que donen ocupació a més de 25.000 persones i que ja facturen més de 6.000 milions d’euros (representen un 5% del Producte Interior Brut de Barcelona).

La unió fa la força i això s’ha notat, segons Mateu, en dues direccions. «Hem millorat la qualitat de servei i la imatge que oferim col·lectivament a les institucions, però també al consumidor».

2006, Any del Comerç
Per a Mateu, s’acaben de resoldre dos dels principals problemes del sector amb la nova Llei d’Horaris Comercials i amb la Llei d’Equipaments Comercials, que està a punt d’entrar al Parlament. Un dels reptes de la Fundació és la celebració de l’Any del Comerç a Barcelona el 2006.

Premi per a  Pilar Rahola

Coincidint amb el primer any de la Fundació Barcelona Comerç, l’entitat ha creat un premi anual, que s’otorga a aquelles persones que hagin fet un treball destacat a favor del petit comerç. La primera edició ha recaigut en Pilar Rahola, que va aconseguir que es creés la primera regidoria de Comerç de l’Ajuntament de Barcelona.