La crisi del Carmel va fer tremolar ahir la legislatura. El daltabaix es va palpar a tot l’hemicicle quan el president de la Generalitat, Pasqual Maragall, va insinuar que CiU havia cobrat comissions de les empreses a qui adjudicava obres durant els seus anys de Govern. «El problema de CiU es diu 3%» (en relació al percentatge de comissions), va disparar el president.

«Vostè ha perdut completament els papers», va respondre-li el líder de CiU, Artur Mas, que va advertir que amb les acusacions el president enviava «la legislatura a fer punyetes». El cap de l’oposició va exigir a Maragall que retirés l’acusació per no trencar el consens aconseguit per a la reforma de l’Estatut i el nou sistema de finançament.

Anar als tribunals
Per fer país, Maragall va retirar les seves paraules, un gest que Mas va agrair, tot i que va instar els socialistes a «anar als tribunals» si tenen «sospita» d’irregularitats.

El ple extraordinari es reemprendrà avui amb les propostes de resolució.

 

ERC i PP tanquen files per l’Estatut

Des d’ERC, Josep-Lluís Carod-Rovira, va advertir a CiU que la reforma estatutària «no ha de ser objecte d’amenaces» ni ser utilitzada «com a moneda de canvi» per aconseguir el «silenci» en presumptes cobraments de comissions. Igual de contundent va ser el president del PPC, Josep Piqué, que va recriminar a socialistes i convergents que haguessin barrejat les acusacions de les comissions amb el debat polític de l’Estatut.