«No ens agrada la paraula integració, preferim interacció»
BIO. Ahmad Alkuwaifi (a la fotografia, amb Montserrat Torres, coautora dels llibres) és professor d’àrab a l’Escola Oficial d’Idiomes.   Manolo S. Urbano

Hola, Nur i La Nur aprèn són dos llibres il·lustrats en català i àrab que formen part del projecte Educar en la diversitat de l’Associació Sociocultural Punt d’Intercanvi i que compta amb el suport de la UNESCO.

Com va sorgir el projecte?
Buscàvem material que tingués text en català i àrab per a la nostra filla Nur.

De quin tipus de llibres estem parlant?
Són llibres il·lustrats a cavall entre el llibre de text i el diccionari. És un punt de partida per a una primera acollida d’igualtat entre les dues cultures (la catalana i l’àrab); una invitació perquè una cultura s’interessi per l’altra i que els nens aprenguin català en acompanyament de la llengua materna. No ens agrada la paraula integració, preferim interacció, ja que els passos han de ser donats per les dues parts. No es tracta que uns estiguin parats i els altres s’integrin.

Han trobat suport entre les escoles i els col·lectius?
Hem enviat un exemplar a punts clau,  escoles... Alguns ja comencen a posar-se en contacte amb nosaltres. Ens feliciten i ens donen idees per a futures reedicions.

Està previst que aquest projecte s’iniciï al Raval?
Sí. Segurament l’experiència pilot amb un grup-classe es farà aquí, ja que coneixem força el barri i volem veure el feedback de forma directa. Si tot va bé començarem el curs vinent.