Barcelona

El servei de tren a l’aeroport estarà un any i mig tallat per obres del TGV

Les obres de construcció del TGV al seu pas pel Prat obligaran a tallar el servei de trens de Rodalies fins a l’aeroport (línia C1) durant un any i mig a partir del 4 de desembre.

A menys de dues setmanes de l’inici dels treballs, encara no s’ha establert un pla alternatiu per substituir la pèrdua d’oferta de transport públic que hi haurà, tal com reclama des de fa temps l’Ajuntament del Prat. La Generalitat també ha sol·licitat a l’Administrador d’Infrastructures Ferroviàries (Adif) i al Ministeri de Foment que posi un tren llançadora entre l’estació del Prat i la de l’aeroport, i un autobús que vagi de l’estació de Sants fins a les instal·lacions aeroportuàries.

Dos transbords obligats

A falta que es prengui una decisió sobre algun transport alternatiu, a hores d’ara, però, l’únic que està clar és que a partir del 4 de desembre accedir a l’aeroport serà més difícil i els usuaris del tren es veuran obligats a fer dos canvis: un a Sants i un altre a l’estació del Prat.

Bus gratuït entre les terminals

Les obres de construcció de l’edifici intermodal situat entre les terminals A i B de l’aeroport de Barcelona obligaran a tallar, des del dia 29 i durant dos mesos, la passarel·la que enllaça l’estació de Renfe amb les terminals. L’autobús gratuït portarà els passatgers d’un lloc a l’altre.