La Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (Favb) va alertar ahir que cada cop són més els residents del barri de Sant Antoni que denuncien l’aparició d’esquerdes, atribuïbles a la línia 2 del metro, en funcionament des de fa menys d’una dècada.

La presidenta de la Favb, Eva Fernández, va explicar ahir a Ràdio Barcelona que arran dels esvorancs del Carmel «s’han posat de relleu esquerdes i molèsties» a zones per on fa anys que passa una línia de metro, com al carrer Pallars del Poblenou, –tal i com la setmana passada va avançar 20 minutos– i «a l’Eixample i Sant Antoni».

Pel que fa al Carmel, la finca afectada més gran (200 veïns), que ocupa els números 9-11 del pasatge Calafell i 37-45 del carrer Sigüenza, s’ha enfonsat cinc centímetres al subsòl, tot i que no hi ha risc d’esfondrament. A més, l’enderrocament dels tres edificis ja sentenciats es farà de forma manual per evitar més desperfectes a les finques adjacents.

En la mateixa entrevista radiofònica, Fernández va anunciar que la FAVB convocarà les associacions veïnals afectades pel pas del Tren de Gran Velocitat per aconseguir les «garanties neces-
sàries» per no repetir incidents com el del Carmel.

 

Divendres de cessaments

El Parlament celebrarà dijous i divendres un ple extraordinari on s’espera que el Govern expliqui les causes dels esvorancs del Carmel i assenyali responsables. El conseller Joaquim Nadal pretén que els cessaments només afectin l’empresa pública Gisa i no càrrecs polítics. L’Ajuntament no descarta personar-se com a part perjudicada en la causa judicial oberta.