Empatx    de cinema
Super Size me denuncia els efectes perversos del menjar ràpid. Arxiu
Sants pot presumir d’una arrelada tradició amb el cinema de sang i fetge gràcies a la crida anual, realitzada des de les Cotxeres de Sants, de la Marató de Cinema Fantàstic i de Terror. La cita s’inaugura aquest dilluns amb la seva 17ena edició.

Durant una setmana hi haurà sessions continuades de curtmetratges. I les nits de divendres i de dissabte la marató s’estendrà durant la matinada, perquè els espectadors perdin la son visionant terror en curt.

És el cas d’aquest vespre de dilluns, la jornada d’arrencada de la Marató, que té preparades fins a 35 metratges per a ser empassats entre les 18.00 hores i les 23.14 hores, fregant la mitjanit. Hi haurà títols de culte o d’actualitat inclosos, com La semilla de Chucky, Acción Mutante, Constantine, La Masacre de Toolbox i Hellboy.

Comença la cursa la producció del director català Ferran Riera, La Nebulosa, de 12 minuts de durada. Altres dels films que avui es projecten arriben des de Galícia, Madrid, Saragossa, Salamanca i la Comunitat Valenciana.

Entre la bateria de propostes de por i fantasia arribades des de terres catalanes, en destaquen títols com Una extraña invasión galáctica, de J.O. Romero (20.41 hores), Alexander, de Rafa Dengrá (22.51 hores) i Empleado del mes de David Muñoz (23.02 hores).

Les panoràmiques de curts s’estendran de dilluns a dimecres. El dijous es projecten els treballs finalistes del VII Concurs de Curts.

*Cotxeres de Sants. Sants, 79. Tel. 93 291 87 01. Més informació a www.cotxeres-casinet/marato.

Cicle gastronòmic

Una selecció de pel·lícules de totes les èpoques i estils amb el denominador comú de la gatronomia. Aquesta és la proposta que llença la Filmoteca als cinèfils, amb la programació des d’avui dilluns del cicle «Gastrònoms cel·lulòidics». Passaran per aquesta cuina de cine cintes com La gran comilona (1973), El cocinero (1966) y Un toque de canela (2003).

* Filmoteca de Catalunya. Avinguda Sarrià, 33. Preu: 2,70 euros per sessió. Fins al proper diumenge.