Valencia Notícies

El Consell declara el 2 d'agost com a Dia de la Dansa Tradicional Valenciana

La dansa tradicional valenciana engloba un conjunt de balls que el poble valencià ha transmés de generació en generació. Es tracta d'una expressió cultural i artística, de cohesió social, en la qual s'integren elements com la indumentària, la música amb tabalet i dolçaina, el vent-metall, les coreografies, la representativitat o els significats originaris i rituals que porta aparellada.

D'altra banda, també s'ha donat llum verda a un conveni de col·laboració entre l'Institut Valencià de Cultura (IVC) i l'Ajuntament dels Poblets per a la celebració de l'aniversari del Festival Almadrava Rock 1999-2022.

L'Ajuntament dels Poblets ha donat suport des de la dècada dels huitanta a la música en valencià i enguany vol celebrar la commemoració de l'aniversari del Festival Almadrava Rock, una cita que es va desenvolupar amb aquest nom i per primera vegada en 1999.

Per aquest motiu, l'Ajuntament i l'Institut Valencià de Cultura col·laboren assumint cada part uns compromisos financers, així com una sèrie de gestions relacionades amb la celebració del festival. En concret, l'IVC aporta 14.000 euros.

loading...