Valencia Notícies

Un total de 19 aspirants podran presentar una primera proposta per al Parc de Desembocadura de València

Archivo - Arxiu - Parcel·la que formarà part del futur Parc de Desembocadura
AYUNTAMIENTO VALÈNCIA

Així ho ha avançat la vicealcaldesa i regidora d'Urbanisme, Sandra Gómez, qui ha assenyalat que la Junta de Govern Local del consistori donarà aquest divendres llum verda a aquest nou pas en l'actuació.

D'aquesta manera, demà es resol que, del total de les propostes que han concorregut, 19 complixen amb les condicions exigides i en els pròxims dos mesos hauran d'aportar una primer plantejament. Posteriorment, es triaran cinc treballs i els seus responsables disposaran d'altres dos mesos per a presentar un projecte més desenvolupat.

"Es tracta del mateix procediment seguit per a la Plaça de l'Ajuntament -ha recordat Gómez durant la roda de premsa de presentació de la propostes premiades en el concurs d'idees de Sant Agustín-, ja que són projectes que per la seua envergadura i àmbit requereixen de més temps i treball".

El futur Parc de Desembocadura de València està concebut com un espai amb una superfície d'una mica més de 25 hectàrees (253.000 m2) i es preveu que les obres arranquen en el barri de Natzaret. L'objectiu és finalitzar l'enjardinament del Túria que va començar fa 35 anys i habilitar el parc urbà més llarg d'Europa.

'BULEVARD CULTURAL' EN GUILLEM DE CASTRO

D'altra banda, i a preguntes dels mitjans, Sandra Gómez ha avançat que s'estan preparant els plecs per a licitar la redacció del projecte del 'Bulevard Cultural' a l'Avinguda Guillem de Castro.

La intenció és posar a la disposició dels vianants uns 18.000 m2 des de la Plaça de Bous a l'Institut Valencià d'Art Modern (IVAM). La voluntat, segons el consistori, és "redefinir la distribució dels espais entre el trànsit rodat i les zones per a vianants dins de la ronda interior, en el districte de Ciutat Vella, així com posar en valor els elements culturals d'aquest recorregut".