Valencia Notícies

CSIF insta a reforçar les oficines de tramitació de DNI davant la saturació i retards

Cua per a renovar el DNI en la calle Hospital
CSIF

CSIF ha advertit que en l'actualitat el sistema de petició "no dona cites prèvies perquè ja estan ocupades les dels dos pròxims mesos a la Comunitat Valenciana". Aquesta situació es produeix malgrat l'aplicació, per part del Ministeri de l'Interior, d'un pla de xoc que s'ha demostrat "insuficient", a més d'"arribar tard", segons ha criticat en un comunicat.

El sindicat assenyala que aquesta falta de cites disponibles provoca que "moltes persones a les quals els urgeix tramitar els seues DNIs, passaports o documents d'estrangeria acudisquen abans de l'obertura de les oficines i es formen llargues cues d'usuaris, com està ocorrent al carrer Hospital, on la fila d'espera dobla la cantonada i continua per Guillem de Castro".

CSIF considera que la situació resulta "insostenible" i exigeix un reforç tant de personal com d'equips d'expedició. Per exemple, ha indicat que a la ciutat de València urgeix l'obertura d'un quart local que se sume als de carrer Hospital, Sapadors i Abastos.

El sindicat reclama "solucions definitives" a llarg termini per a un problema que es reprodueix cada estiu i causa un increment de la saturació als treballadors i pèrdua de qualitat en el servici a la ciutadania. També reclama una renovació de les instal·lacions per a evitar, com ocorre en les del carrer Hospìtal, els continus problemes d'altes temperatures per errors en la climatització.