Valencia Notícies

El 39% dels valencians té miopia i la prevalença augmenta un 100% en dos anys entre els joves

La doctora Clara Martín durant la presentació dels resultats de l'Estudi de la Visió.
CLÍNICA BAVIERA

A més d'haver-hi més joves amb miopia que en 2020, any en el qual es va fer l'anterior Estudi de la Visió a Espanya, la mitjana de diòptries també ha augmentat i ha passat de 2 a 2,5.

Sobre aquest tema, l'oftalmòloga Clara Martín ha explicat que entre els factors que poden explicar l'augment de la incidència entre els joves es troben els associats a una sèrie de hàbits inadequats durant la lectura o en l'ús de dispositius electrònics en edats més primerenques.

Així, adverteix que el nombre d'hores que passen davant les pantalles, llegir amb roïnes condicions d'il·luminació, no respectar les distàncies o la pràctica de poques activitats a l'aire lliure poden contribuir a desenvolupar defectes visuals com la miopia.

A més, el 81% dels valencians té algun tipus de defecte visual en l'actualitat, un punt per damunt de la mitjana nacional i la miopia és del que més s'operen els espanyols: un 6% dels quals tenen aquest defecte visual s'ha operat. Quant als motius per a operar-se, el més comú entre el 72,2% dels entrevistats és millorar la seua qualitat de vida i el segon la salut, concretament per al 15,9%.

Quant a la cura de la visió, els resultats de l'Estudi determinen que el 68% dels valencians es revisa la vista cada any o cada dos anys i que el 29% acudeix a revisions oftalmològiques amb menor freqüència de la qual deuria. "Entre els 18 i els 50 anys es recomana realitzar revisions cada 2 anys mentre que els xiquets i els majors de 50 anys haurien de revisar-se la vista anualment", comenta la doctora Martín.

loading...