Valencia Notícies

La Generalitat vol ampliar la targeta SUMA a tot el nucli de Rodalies abans de final d'any

Archivo - Arxiu - Més de 2,2 milions de persones usen la nova targeta SUMA durant les seues tres primeres semananas en marxa
GVA

Així ho ha indicat la consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, en la seua compareixença inicial davant Les Corts, on ha defès "una mobilitat sostenible i eficient" que "passa per mesures per a incentivar el transport públic".

Durant la seua intervenció, Torró ha assenyalat que des de la seua engegada, un de cada dos usuaris del transport públic ja utilitza aquesta targeta i que es redueixen les zones i els preus.

Quant al transport ferroviari, Torró ha assenyalat que en Metrovalencia s'està redactant els estudis tramviaris de prolongació de la L10 (fins a la façana marítima), de la nova L11 (entre la Ciutat de les Arts i les Ciències i el Grau-Canyamelar) i de la nova L12 per a connectar el centre de València amb l'Hospital La Fe. A més, estan en marxa les primeres actuacions del Pla de Millora de Freqüències de Metrovalencia.

GANDIA-DÉNIA

Sobre la connexió ferroviària entre Gandia i Dénia, Rebeca Torró ha destacat que des de la Generalitat han treballat en els últims mesos en una proposta per a "connectar dos comarques que són les úniques de la costa que no ho estan".

Per açò, ha indicat que estan col·laborant amb els municipis de La Safor i La Marina i els agents socio-econòmics, treballarem per un tramvia que vertebre el territori i oferisca un servici de proximitat a la ciutadania".