Valencia Notícies

Institucions guarden tres minuts de silenci per l'assassinat del xiquet de Sueca i rebutgen la violència vicaria

La vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra
Rober Solsona - Europa Press

Així ho ha expressat la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, que ha pronunciat unes paraules durant l'acte, al qual han acudit diversos consellers, membres del Consell i diputats de la Diputació de València.

Oltra ha remarcat que "una vegada més, la societat unida rebutja el masclisme i se situa al costat de les víctimes i enfront del masclisme".

"Hui estem ací per Jordi -el xiquet- i Maria -la mare-. Jordi tenia dret a començar la segona dècada de la seua vida amb una festa, amb globus, amb regals, amb felicitat", ha lamentat Oltra. "Tenia dret a viure, a créixer, a plorar, a madurar, a ser un pare que no maltractara, a viure allunyat de la violència i a tindre un pare que el respectara", ha manifestat.

La vicepresidenta ha instat a "seguir units enfront de la violència masclista, al costat de les víctimes i enfrontats al masclisme" i a "remoure les causes que generen la més terrible de les cares de la violència: matar el teu propi fill per a fer mal a la mare". A més, ha expressat que acompanyen la família i amics en el dolor.

"És molt complicat trobar les paraules després d'un crim masclista com a aquest, que ens ha tornat a colpejar com a societat", ha reiterat Oltra, i també "donar les gràcies perquè una vegada més tornem a ser una societat unida que rebutja la violència i se situa al costat de les víctimes i enfrontada completament al masclisme i als seus actes assassins".

A la concentració també ha assistit una dona amb una pancarta en la qual criticava el "masclisme" que considera que hi ha en la justícia i s'ha acostat la vicepresidenta, qui l'ha atès uns instants. Igualment, unes hores abans s'ha celebrat una concentració davant de la Delegació del Govern.