Valencia Notícies

El festival DocsValència canvia de dates i se celebrarà del 6 al 14 de maig

El festival DocsValència 2022 obri inscripcions
DOCSVALÈNCIA

De la mateixa manera que la passada edició, DocsValència projectarà les seues cintes a les sales dels Cinemes Lys, l'Octubre Centre de Cultura Contemporània i la sala Rialto de la Filmoteca valenciana.

El certamen compta amb el patrocini de l'Institut Valencià de Cultura, Ajuntament de València, la Direcció General de Cultura i Patrimoni i À Punt Mèdia com a mitjà oficial. Amb el suport d'IVACE Internacional, el Consolat de la República de Lituània a València, Col·legi Major Rector Peset, Fundació SGAE, Jameson i la col·laboració del Festival Internacional de Cinema Documental DocsMX.

A més, DocsLab-À Punt, el laboratori de desenvolupament de projectes del certamen, obrirà aquest divendres, 11 de març, la convocatòria fins al pròxim 6 d'abril. Aquesta iniciativa respon la voluntat de DocsValència de "donar suport als documentalistes, així com de fomentar la internacionalització de la producció valenciana i contribuir a una indústria de no ficció més dinàmica i amb nous horitzons", subratllen els seus responsables en un comunicat.

PREMIS

À Punt Mèdia, copresentador de l'apartat d'indústria del festival, en col·laboració amb IVACE Internacional, atorgarà un Premi de Precompra de Drets d'Antena de 5.000 euros. Els diversos fòrums, mercats i festivals col·laboradors de DocsValència brindaran altres guardons destinats a la internacionalització dels participants.

Des de la seua fundació, l'any 2016, DocsValència ha convocat a prop de 19.000 espectadors en 227 funcions; ha rebut 2.113 documentals valencians i espanyols gràcies a les seues convocatòries; ha generat més de 500 notes publicades en mitjans de comunicació i ha atorgat 73.700 euros en premis. A més de diversos premis paral·lels que garanteixen la internacionalització de les produccions valencianes.

D'altra banda, 59 projectes cinematogràfics han participat en el DocsLab. A més, ha organitzat una exposició, Agent Taronja, amb 24.267 visitants i compta amb una producció cinematogràfica pròpia, #confinados, que va ser vista per més de 3.000 persones en la seua estrena.

loading...