Valencia Notícies

Falles.- 'Foc i flames' recorre en imatges la història de les festes fora de València

Presentació de la mostra 'Foc i flames'
DIPUTACIÓN DE VALENCIA

Amb aquesta mostra es posa en valor la trajectòria fallera dels municipis de la província, amb més d'un segle d'implantació, gràcies a la col·laboració dels museus fallers, institucions i particulars.

L'avantsala del Saló de Plens i la Sala de Respecte mostren més d'un centenar de fotografies en gran format de celebracions històriques falleres a Alzira, Cullera, Gandia, Sagunt, Sueca, Torrent i Xàtiva, on més prompte va haver-hi Falles després de València.

En l'exhibició es poden contemplar altres elements com 'llibrets', revistes, catàlegs, esbossos, cartells i partitures, alguns amb més d'un segle d'història, i fins a 'ninots' procedents de diferents museus fallers.

'Foc i flames' permet conéixer millor l'origen i la tradició fallera d'aquestes ciutats: des dels seus moments inicials, passant per l'apoteosis festiva dels anys trenta, el temps de postguerra i la nova etapa d'expansió dels seixanta.

La mostra està oberta fins al 3 d'abril, amb accés gratuït els quatre caps de setmana de març i el primer d'abril. També estarà disponible en la setmana gran fallera del 12 al 19 de març. En tots els casos, l'horari és de 10 a 14 i de 16 a 20 hores.

En la producció col·laboren Edicions Tívoli, Biblioteca de Sueca, Museu Faller de Gandia, Federació de Falles de Gandia, Junta Local Fallera de Sagunt, Museu Faller d'Alzira, Institut d'Estudis Fallers de Xàtiva, Junta Local Fallera de Torrent, Centre de Documentació dels Falles de València i l'Arxiu General i Fotogràfic de la Diputació.

loading...