Valencia Notícies

Nova temporada del programa 'El mur' en la ràdio d'À Punt

El Mur
À PUNT

'El mur, noms de la memòria', consta de 13 capítols, de 25 minuts de durada, dedicats cadascun d'ells a recuperar la memòria d'un personatge històric de la Comunitat Valenciana que va ser víctima del franquisme i de l'oblit. La sèrie sobre memòria democràtica és un projecte, dirigit i presentat pel periodista Carlos López Olano, fruit d'un projecte de col·laboració entre la Universitat de València i À Punt.

En aquesta nova temporada, 'El mur' posa el focus en les històries de dones i homes procedents de pobles de tot el territori valencià. Entre ells, destaquen noms com els de Josep Almudéver; María la Javelina; Teresa/Florencio Pla, la Pastora; Paco Aura; Pilar Soler i Vicente Rojo. Polítics i polítiques, militars i milicianes, mestres i guerrilleres. Tots ells van patir el fam, la misèria i la lluita clandestina.

Les històries dels protagonistes permetran als oients recordar el temps, les circumstàncies i la repressió que van patir moltes persones, conegudes i també anònimes, a la Comunitat. En la temporada anterior, 'El mur' es va dedicar a recórrer geogràficament els llocs on la guerra i la dictadura van fer estralls. Un treball pel qual va ser guardonat en la categoria d'innovació en els 21 Premis Radio Asociación.

El podcast 'El mur' es completa amb reportatges multimèdia i documentació addicional que s'arreplega en el web d'À Punt:

loading...