Valencia Notícies

Una startup llança el 'bizum' per a compartir energia d'instal·lacions d'autoconsum entre usuaris i reduir la factura

El CEO de Llum, Juan Carlos Betancourt
LAS NAVES

Llum proposa una solució per a compartir entre usuaris electricitat d'origen renovable quilòmetre 0, produïda en instal·lacions d'autoconsum, amb l'objectiu d'aconseguir la màxima eficiència i aconseguir reduir els costos energètics.

En concret, la startup ha desenvolupat un sistema basat en tecnologia blockchain, que permet als propietaris de cobertes fotovoltaiques i als membres de comunitats energètiques controlar, gestionar i compartir l'electricitat amb altres consumidors, "de forma tan senzilla com fer una transferència bancària o un 'bizum'", afirma el seu fundador i CEO, Juan Carlos Betancourt.

L'emprenedor detalla que l'objectiu de Llum és provar i activar durant 2022 els servicis i funcionalitats de la seua plataforma, entre els quals destaquen l'automatització de compra i venda d'energia, l'assignació d'electricitat a col·lectius menys afavorits i el pagament de servicis de recarrega de vehicles elèctrics.

La startup participa en la cinquena edició del programa de l'acceleradora pública Col·lab, del centre d'innovació Les Naus de València, i està negociant acords amb socis comercials, com a cooperatives i comercializadoras elèctriques, i amb comunitats energètiques locals. A més, Llum està oberta a l'entrada d'inversors i nous socis, que aporten els recursos necessaris per a abordar aquesta implantació i expansió.

"Som una plataforma en el núvol, oberta i col·laborativa, la qual cosa permet traure profit amb una ferramenta de les oportunitats d'estalvi, mediambientals i d'inclusió social que ofereix la llei d'Autoconsum a comunitats de veïns, comercialitzadores i ajuntaments, posant al seu abast servicis als quals abans només tenien accés grans empreses elèctriques i multinacionals", ha subratllat Betancourt.

L'expert destaca que a la Comunitat Valenciana, l'índex de pobresa energètica arriba al 17% de les llars, i es dona la circumstància que el bo social elèctric "cobreix només un de cada tres casos". "És una cosa que volem mitigar. Amb el nostre sistema, pots enviar-li electricitat a qui desitges i en el moment en què desitges", ha assenyalat.

Llum té el seu origen en el repte llançat per Enercoop, cooperativa energètica pionera en la implantació de comunitats energètiques locals a Espanya, en un hackathon de Fundeun (Fundació Empresa Universitat d'Alacant).

La startup ha sigut una de les iniciatives participants en el programa d'acceleració de projectes de triple impacte Llamp 3i, impulsat per la Direcció general d'Emprenedoria i Cooperativisme de la Conselleria d'Economia i en el qual han col·laborat una desena d'entitats de l'ecosistema emprenedor, entre elles, l'acceleradora de les Naus, Col·lab.

"Arran de la relació amb Impulsa Alacant en el programa Llamp 3i, hem pogut oferir la nostra proposta a l'Ajuntament d'Alacant, per a traure profit del pla d'autosuficiència energètica en 63 edificis municipals de la ciutat, mitjançant una Compra Pública d'Innovació", destaca l'executiu.

L'equip va presentar el seu projecte a la cinquena edició dels programes d'acceleració de Col·lab, en la qual es va integrar al novembre. "És de destacar el gran acolliment, l'organització i l'esforç que posen a ajudar, tant l'equip gestor de Col·lab, com les persones mentores i la resta dels participants del programa, més enllà dels interessos particulars de cada projecte i empresa. Açò ens anima a millorar cada dia", ha afirmat Betancourt.

loading...