Valencia Notícies

El Consell flexibilitza els criteris per al reconeixement de la condició de municipi turístic

Archivo - Arxiu - Vista de Morella
MORELLA

El Decret 5/2020, aprovat al gener d'eixe any, contempla l'avaluació anual de la seua aplicació i si escau, la proposta de mesures de modificació i millora. Transcorreguts més de vint mesos des de l'entrada en vigor, s'ha procedit a donar compliment a eixa avaluació, comptant amb la col·laboració de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP).

D'aquesta manera, s'han plantejat diverses modificacions del Decret 5/2020, amb l'objectiu principal de "flexibilitzar" els criteris per al reconeixement de la condició de municipi turístic, de manera que aquest reconeixement es puga ampliar a un major nombre de localitats de la Comunitat Valenciana.

Entre les modificacions que s'han aprovat s'inclou com novetat la diversificació en tres categories: municipi turístic d'excel·lència, de rellevància i de singularitat, en compliment de l'article 29 de la Llei de Turisme, Oci i Hospitalitat, que assenyala que 'l'estatut del municipi turístic podrà diversificar la condició de municipi turístic en virtut del grau de compliment dels criteris i obligacions establits'.

Així mateix, s'ha concretat la forma de compliment d'alguna de les obligacions exigides. La introducció de tres categories obliga a introduir canvis en els articles 5, 6, 7 i 8, relatius als criteris per al reconeixement de municipis turístics en les seues diferents categories i la modificació dels articles 2, 20, 21 i 22, motivada per la possibilitat de modificar o perdre el reconeixement en una determinada categoria.

La modificació del Decret 5/2020 de regulació de l'estatut del municipi turístic de la Comunitat Valenciana entrarà en vigor l'endemà al de la seua publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.