Valencia Notícies

Experts analitzaran la riquesa de la Marjaleria de Castelló en un primer congrés sobre aquest espai

Marjaleria de Castelló
ACF FOTOGRAFÍA/ANGEL SANCHEZ

La Regidoria de Transició Ecològica de l'Ajuntament ha preparat una àmplia i variada programació, al costat del Grup per a l'Estudi i Conservació dels Espais Naturals (GECEN) i el Grup AU d'Ornitologia, per a implicar a la ciutadania en el coneixement i la importància de la conservació d'un dels espais verds més importants del terme municipal, segons ha informat el consistori en un comunicat.

L'objectiu del departament que dirigeix Fernando Navarro és "redignificar" els valors ambientals, paisatgístics i agraris de l'aiguamoll i abordar l'horitzó de 10 anys que fixa el nou Pla General Estructural per a restaurar l'espai ambiental i oferir seguretat als veïns.

El Congrés abastarà, per una part, conferències sobre la biodiversitat de la Marjaleria, amb ponències sobre aus, amfibis, rèptils i algues aquàtiques, amb especialistes, de SEU Bird Life, de la Conselleria d'Emergència Climàtica, de Asociación Herpetológica Española i el Grup Au.

En segon lloc, es tractarà la nova ordenació urbanística que emana del Pla General Estructural i exemples de recuperació en altres territoris com el Parc Agrari del Baix Llobregat, els Carrisals d'Elx, així com l'ús de l'aigua.

Les ponències es duran a terme els dies 10 i 11 en el Centre la Marina. El 12 hi haurà una jornada d'anellament científic d'aus en la desembocadura del Riu Sec i una ruta ciclista en la Marjaleria. Les persones interessades poden inscriure's en el correu electrònic transicioecologica@castello.es.