Valencia Notícies

La Generalitat llança les ajudes Erasmus+ per a estudiar a l'estranger

Participants en projectes Erasmus+ (arxiu).
ARCHIVO

La Conselleria d'Universitats ha publicat en el Diari Oficial de la Generalitat (DOGV) la convocatòria d'ajudes per a complementar les beques de mobilitat d'estudiants valencians per estudis del programa Erasmus+ durant el curs 2021-2022.

Aquestes ajudes s'ofereixen als universitaris amb la voluntat de garantir i millorar la participació dels estudiants valencians en els programes de mobilitat per a la realització d'estudis en altres països, així com fomentar la dimensió europea a les universitats valencianes.

Poden demanar-les els estudiants universitaris que tenen la seua residència administrativa en qualsevol municipi de la Comunitat i vagen a cursar part dels seus estudis en institucions europees d'educació superior d'altres països del programa Erasmus+, explica l'administració.

A més, els alumnes han d'estar matriculats en qualsevol de les universitats que integren el sistema universitari valencià, o dels seus centres públics adscrits en ensenyaments per a l'obtenció de títols oficials de grau, o bé matriculats en ensenyaments artístics superiors dels centres adscrits a l'Institut Superior d'Ensenyaments Artístics de la Comunitat Valenciana (ISEACV).

El muntant global destinat per la Direcció General d'Universitats a aquestes ajudes ascendeix a 600.000 euros. L'import de cada ajuda s'estableix per mes d'estada fins a completar un màxim de nou mesos, mentre la quantitat assignada està determinada pel país de destinació del sol·licitant.

Ajudes per països: de 210 a 310€ mensuals

Per països, rebran una ajuda de 310 euros mensuals els alumnes que cursaran els seus estudis a Dinamarca, Finlàndia, Irlanda, Islàndia, Liechtenstein, Luxemburg, Noruega, el Regne Unit i Suècia.

Aquesta quantitat baixa a 260 euros per als estudiants amb destinació Alemanya, Àustria, Bèlgica, Xipre, França, Grècia, Itàlia, Malta, Països Baixos o Portugal.

Finalment, 210 euros al mes per als universitaris destinats a Bulgària, Croàcia, Eslovàquia, Eslovènia, Estònia, Hongria, Letònia, Lituània, Polònia, República Txeca, República de Macedònia del Nord, Romania, Sèrbia i Turquia.

El període per a presentar les sol·licituds és de 15 dies a partir d'aquest dijous 2 de desembre. Cal registrar-les telemàticament en la seu electrònica de la Generalitat.

loading...