Valencia Notícies

Tornen les visites al Balcó de l'Ajuntament després de mesos tancat per la pandèmia

Visitants en el balcó de l'Ajuntament de València
AJUNTAMENT DE VALÈNCIA

L'Ajuntament de València torna a obrir les seues portes demà per a acostar la institució a la ciutadania, que podrà eixir al balcó de la casa consistorial a partir de les 8 del matí i fins a les 14.45 hores.

Durant eixes hores, i de dilluns a divendres, també es podrà visitar l'Hemicicle i el Saló de Cristall, i a partir de les 9 també estarà obert el Museu Històric Municipal. Com a novetat, segons ha indicat el consistori en un comunicat, s'ha instal·lat una maqueta de la façana principal de l'Ajuntament a escala 1:50 ubicada en les escales d'accés al primer pis.

La maqueta està feta a escala 1:50 i se situa en l'accés a la primera planta de l'edifici. Construïda en 1982, aquesta reproducció de l'edifici municipal és obra del maquetista i modelista Antonio Sanjuán, en col·laboració amb Juan Martínez.

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha explicat que "amb aquesta obertura, l'Ajuntament recupera, després de mesos d'excepcionalitat per a evitar la propagació de la pandèmia del coronavirus", una de les primeres mesures adoptades durant el primer mandat: "la d'obrir a la ciutadania la casa de tots els valencians i valencianes, i acostar, d'aquesta manera, la institució a la població".

"Comencem a normalitzar la situació, segons les xifres de l'evolució de la pandèmia i de les indicacions de l'autoritat sanitària competent", ha manifestat l'alcalde, en recordar l'atractiu que aquestes visites suposen tant per a residents com para visitants.

Per a Ribó, "el balcó, des d'on hi ha una vista completa de la plaça de l'Ajuntament i dels importants edificis que l'envolten, així com el Museu Històric Municipal, que custodia símbols de la història de València són dos dels elements més atractius i emblemàtics per la ciutadania, i amb la seua reobertura fem un pas més en l'eixida del túnel en què ens trobem a causa de la covid-19".

Des de l'inici, en 2015, fins a desembre de 2019, l'obertura de portes de l'Ajuntament, va suposar la visita d'un total de 768.497 persones, 89.463 (entre residents i visitants) durant l'últim any citat.