Valencia Notícies

Una ex-directora general del Consell acusada de passar respostes d'una oposició a una amiga seua nega els fets

Ana Brugger (izq) i María Gonzálvez (dcha) durant el juí
EUROPA PRESS

Brugger s'ha assegut aquest dijous en el banc dels acusats en l'Audiència Provincial de València per presumptament haver passat les respostes d'una oposició a una amiga seua, María Gonzálvez, assessora de VOX en Les Corts Valencianes.

Fiscalia demana per a Burgger el pagament d'una multa de 20.000 euros i la inhabilitació per a càrrec públic durant tres anys per un delicte d'activitats prohibides als funcionaris. Així mateix, per a l'opositora, també processada, sol·licita una multa de 10.000 euros i inhabilitació d'un any en considerar-la cooperadora necessària del mateix delicte.

La fiscal, en les seues conclusions, ha lamentat que l'Administració funciona de manera "esgarrifós" i s'ha estranyat que es feren coses "rares" en aquest assumpte. "Em pareix molt fort que tractara d'amagar-se. Són fets molt greus i tots els espanyols som iguals davant la llei", ha dit.

Per la seua banda, la Confederació General del Treball (CGT), que exerceix d'acusació popular, reclama sis anys de presó per a Brugger i altres tres anys per a Gonzálvez.

L'altra acusada, María Gonzálvez, qui també ha respost únicament al seu lletrat, ha manifestat en una breu declaració que quan va acabar l'examen, ho va entregar i no li van expulsar. Als nou dies va renunciar a la lectura del mateix.