Valencia Notícies

Cultura.- La Biblioteca Valenciana rep el fons documental i bibliogràfic de Rafael Ventura Melià

La Biblioteca Valenciana rep el fons documental i bibliogràfic de Rafael Ventura Melià
GVA

La donació, de la qual els seus tràmits es van iniciar abans de la seua defunció, està formada per una col·lecció de llibres dedicats, cartes i fotos personals, resultat de la correspondència i intercanvis amb amics i intel·lectuals valencians, manuscrits i mecanoscrits de les seues obres, tant les publicades com les quals estan encara inèdites, algunes d'elles subjectes a clàusules de resguard per raons de respecte o literàries.

Entre els manuscrits i edicions valuoses destaca la primera edició de 'Li cimentiere marin' de Paul Valery, dedicat amb una foto a Sète, i el mecanoscrit del Blasco Ibáñez guionista amb tots els seus guions originals i una introducció.

Per exprés desig del donant, en el cas dels diaris i dels llibres inacabats, s'ha de deixar passar 20 anys per a poder ser consultats i 20 per a la seua edició. Pel que fa a les fotografies d'amics o familiars que no són personatges públics, hauran de transcórrer 20 anys per a la seua consulta.

Ventura Melià es va iniciar en el periodisme com a col·laborador de les revistes 'Albatros' (1964) i 'Gorg' (1971), més tard va formar part de la redacció de la revista 'Valencia Semanal' i finalment en 'Levante-EMV', primer com a col·laborador i després com a redactor en la secció de Cultura, on es va especialitzar en cinema i literatura. També va treballar en la Cadena SER de presentador en el programa 'Que no lo sepa nadie'.

A més de la novel·la proustiana 'Àmbit perdurable', va publicar dos novel·les més, 'Atzucac' (1972) i 'La darrera tornada' (1974). També els poemaris 'Corrents de fons' (1976), 'Senyals de vida' (1980) i 'Igual vol dir Itàlia' (1982).