Valencia Notícies

Els accionistes de CaixaBank aproven la fusió amb Bankia per a crear una entitat "més sòlida, més eficient i rendible"

El presidente de CaixaBank, Jordi Gual
EUROPA PRESS-JORGE GIL

Així ho ha anunciat el president de CaixaBank, Jordi Gual, durant la Junta Extraordinària celebrada aquest dijous en el Palau de Congressos de València, en una cita que ha qualificat d'"històrica" per al futur de l'entitat, que compta amb més de 115 anys d'història. Ara, considera que Bankia serà "el millor soci" per a afrontar els reptes als quals s'enfronta el sistema bancari.

Més de 15.400 accionistes, entre presents i representats, han participat en la trobada, amb el que s'ha registrat el 70,3% del capital social. La resta de l'ordre del dia, que incloïa el nomenament dels nous consellers després de la integració, també ha sigut aprovat per la junta.

La junta ha aprovat així la fusió per absorció de Bankia per part de CaixaBank, amb l'extinció de la primera i el traspàs en bloc de tot el seu patrimoni, a títol universal, a la segona. Una decisió que ja va ser aprovada també per la junta extraordinària d'accionistes de Bankia dimarts passat, 1 de desembre, que es va celebrar també en el mateix Palau de Congressos de València.

Amb l'aprovació del projecte de fusió per part dels accionistes, es preveu que la fusió es materialitze durant el primer trimestre del 2021 -sempre subjecte al fet que s'obtinguen les autoritzacions regulatòries i administratives corresponents- i que la integració operativa entre les dos entitats s'execute abans de finalitzar el 2021.

L'equació de bescanvi de la transacció s'ha acordat en 0,6845 accions ordinàries noves de CaixaBank per cada acció de Bankia, amb una prima del 20%. D'aquesta manera, els accionistes de CaixaBank representaran el 74,2% del capital de la nova entitat i els de Bankia, el 25,8%.

Gual, qui ha realitzat ací la seua última intervenció com a president de CaixaBank, ha defès la fusió amb l'objectiu d'anticipar-se a les exigències de l'entorn "en una nova onada de reestructuració" del sector bancari.

Per la seua banda, el conseller delegat de CaixaBank, Gonzálo Gortázar, ha assegurat que aquesta operació és "una gran oportunitat de crear valor per a tots els grups d'interés incloent, per descomptat, els accionistes; els de CaixaBank i també els de Bankia".

Segons els seus càlculs, la fusió permetrà obtindre sinergies en una xifra superior als 1.000 milions d'euros anuals. Aquestes sinergies es componen d'aproximadament 290 milions d'euros de majors ingressos i 770 milions d'estalvi de costos.

Així, s'estima que l'any 2022 la rendibilitat sobre capital tangible (RoTE) puga millorar entre 1 i 2 punts percentuals respecte a romandre en solitari.

En aquest moment d'incertesa com a conseqüència de la pandèmia, Gortázar ha admès desconéixer la rendibilitat dels pròxims anys, però utilitzant com a referència les dades del consens d'analistes publicats recentment, el ROTE el 2022 es podria situar en nivells del 8% i el benefici per acció millorar un 28%.

NOMENAMENT DE NOUS CONSELLERS

Els accionistes han aprovat també el nomenament dels nous consellers després de la integració: José Ignacio Goirigolzarri Tellaeche, Joaquín Ayuso García, Francisco Javier Campo García, Eva Castillo Sanz, Teresa Santero Quintillá i Fernando Maria Costa Duarte Ulrich.

També formaren part del Consell d'Administració els actuals consellers de CaixaBank Gonzalo Gortázar Rotaeche (conseller delegat), Tomás Muniesa Arantegui (vicepresident), José Serna Masiá, María Verónica Fisas Vergés, Cristina Garmendia Mendizábal, María Amparo Moraleda Martínez, Eduardo Javier Sanchiz Irazu, John Shepard Reed i Koro Usarraga Unsain.

loading...