Valencia Notícies

Els bombers fan més de 70 intervencions per pluja a València, entre elles el desallotjament d'un centre de discapacitats

Pluges
CONSORCIO BOMBEROS VALENCIA

Les actuacions dels Bombers han arribat a més de 30 localitats de tota la província i han sigut especialment intenses en punts com Cullera i Sueca durant la nit, i l'Alcúdia, Rafelguaraf i Alzira durant el dia, segons ha informat el Consorci en un comunicat.

Fins a primera hora de la vesprada s'ha intervingut en una dotzena de rescats de persones atrapades en les seues vivendes per perill d'inundació i s'ha ajudat a evacuar alguns escolars i usuaris d'un centre de discapacitat.

A més s'han dut a terme uns vint rescats d'ocupants de vehicles atrapats per l'aigua en punts com barrancs, túnels i camins. En tots aquests rescats han intervingut diverses dotacions de Bombers i en alguns d'ells a més el Grup Especial de Rescat GERA del Consorci. Durant la vesprada se segueixen produint situacions de rescats.

En les localitats de Rafelguaraf i l'Alcúdia el Consorci de Bombers ha donat el seu suport a l'Ajuntament amb dispositius especials per risc de desbordaments de barrancs i inundació dels municipis. En l'Alcúdia el Consorci ha constituït un Lloc de Comandament Avançat des del qual dirigir les intervencions.

A més la caiguda de branques i rebles de murs i façanes s'ha repetit per tot el territori. Els 24 parcs del Consorci estan preparats per a atendre qualsevol emergència i es recomana a la població molta precaució i evitar desplaçaments.