Valencia Notícies

El sector de l'oci reclama una reunió "urgent" amb Puig per a dissenyar un pla de rescat

Imatge d'un carrer de València
EUROPA PRESS - Archivo

La Federació d'Oci, Turisme, Joc i Indústries Afins de la Comunitat Valenciana (Fotur) ha reclamat una reunió "urgent" i "coordinada" amb el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, per a dissenyar un pla de rescat del sector davant allò anunciat del nou estat d'alarma amb toc de queda.

Fotur ha posat en marxa els contactes per a reclamar amb "caràcter urgent" una reunió amb les diferents conselleries per a abordar un pla de rescat que permeta protegir les 2.500 empreses i més de 20.000 treballadors del sector davant les conseqüències de la declaració del toc de queda, "que fa que les empreses es dessagnen lentament i queden sense cap viabilitat".

Al seu juí, l'anunci del toc de queda "obliga a abordar amb caràcter urgent i extraordinari un pla de xoc que permeta congelar l'activitat econòmica del sector de l'oci" tant en relació amb els ERTO, com crèdits ICO o el pagament de lloguers.

Per a Fotur, resulta "urgent" poder abordar un pla de treball "que protegisca els treballadors i les empreses del sector d'una crisi sense precedents provocada per l'emergència sanitària".

"Si tenim en compte que, abans de la declaració del toc de queda el 95% de les empreses del sector consideraven la seua situació econòmica greu o molt greu i que el 69% a penes tenien tres mesos de marge de supervivència, l'anunci de hui pot suposar un desastre sense precedents en l'economia de mercat en impedir desenvolupar l'activitat a tot un sector de l'economia", ha avisat.

loading...