Valencia Notícies

Una investigació de la UCV qüestiona l'agrupament de xiquets atenent només la seua edat cronològica

El professor de la Catòlica Rafael Ballester
UCV

Aquest estudi ha sigut escollit per la Conselleria d'Innovació entre els projectes d'R+D+i desenvolupats per grups d'investigació emergents. L'objectiu és contribuir, tant a nivell teòric com empíric, amb noves evidències que milloren el coneixement de l'efecte de l'edat relativa en dos contextos on pot resultar altament influent, l'acadèmic i l'esportiu.

En concret, l'edat relativa fa referència a les diferències entre les persones d'un mateix grup que comparteixen any de naixement, al marge dels efectes que impliquen a nivell físic, cognitiu, psicològic i maduratiu.

"Diversos estudis han constatat que l'agrupament per edat cronològica influeix significativament en la forma en què alumnes i esportistes s'adapten a l'entorn, proporcionant avantatges per a alguns i perjudicant substancialment a uns altres", ressalta el professor en un comunicat de la Catòlica.

El projecte reunirà un conjunt d'experts amb trajectòria destacable en l'estudi de l'efecte de l'edat relativa en el futbol i en l'estudi de l'atenció i la seua relació amb la pràctica esportiva, com Florentino Huertas, Francesc Llorens i Consuelo Moratal.

Paral·lelament, comptarà amb la col·laboració d'investigadors a nivell mundial en l'estudi de la relació entre exercici i cognició, com la professora Caterina Pesce, de la Universitat de Roma 'Fòrum Itàlic'.

loading...