Valencia Notícies

Fiscalia investiga la mort d'una pacient a la qual va tardar a socórrer una ambulància que va arribar sense metge

Ciutat de la Justícia de València
EUROPA PRESS

Així es desprèn de l'escrit, facilitat pel Defensor del Pacient i consultat per Europa Press, en el qual el ministeri públic admet la denúncia i acorda obrir una investigació per a aclarir l'ocorregut.

El Defensor del Pacient al·ludeix en la seua denúncia a una presumpta denegació del deure d'auxili en relació amb la falta d'atenció a una pacient que la matinada del dia 27 d'abril del 2020 es va alçar en la seua vivenda d'Alboraig (València) dient que no es trobava bé i un familiar seu va cridar al 112 Comunitat Valenciana.

Aquest familiar -sempre segons el mateix text de denúncia- va comunicar la "gravetat" de la situació, ja que la pacient estava sense coneixement en el sòl i amb els llavis plens de blaus.

L'ambulància, "a més del temps que va tardar -30 minuts-, es va presentar sense metge", afirma, i afig que quan van veure la situació, va cridar a una ambulància medicalitzada, la qual va arribar a les dos de la matinada, però ja no va haver-hi res a fer perquè la pacient havia mort.

Davant açò, l'entitat va demanar una investigació per a depurar possibles responsabilitats fonamentant-se en l'article 262 de la Llei d'Enjudiciament Criminal.

loading...