Valencia Notícies

Un refugiat i un mestre forner cuinen pa marroquí a València per a mostrar que les receptes no tenen fronteres

Dins de la iniciativa '#AcogeUnPlato', l'obrador del forn San Bartolomé de València acull la sessió a través de la plataforma Zoom, accessible en la web de l'organització.

Bouarfa és un cuiner marroquí refugiat a Espanya que ensenyarà als assistents a preparar la recepta tradicional de pa marroquí que sempre acompanya els menjars del seu país i li va ensenyar a cuinar la seua àvia.

"El pa és un dels elements fonamentals en cadascuna de les cases marroquís, és una de les primeres coses que s'ensenya cuinar. Totes les receptes del meu país natal evoquen sentiments cap a la meua família, especialment a la meua àvia, a la qual dec la meua afició per la cuina, els colors, les olors i els sabors de la meua infància", relata en un comunicat de CEAR.

'#AcogeUnPlato' és una iniciativa solidària de l'entitat que acosta la situació dels refugiats a la societat espanyola a través d'un llenguatge universal com la gastronomia.

Amb aquest taller, CEAR pretén posar de manifest la unió entre cultures gastronòmiques donant a conéixer una recepta tradicional com el pa marroquí, que guarda grans similituds amb la cuina mediterrània.