Valencia Notícies

La Generalitat donarà ajudes de 75 euros per a comprar bicicletes i patinets i 250 per a bicis elèctriques

Pàrquing de Bicicletes en l'Universitat de València
UNIVERSITAT DE VALÈNCIA

La Generalitat Valenciana donarà ajudes de 75 euros per a l'adquisició de bicicletes i patinets, 250 euros per a bicicletes elèctriques, 200 per a kits d'electrificació de bicicletes i 150 per a bicicletes amb elements per a transport infantil, segons ha avançat el president, Ximo Puig.

Després de reunir-se per videoconferència amb el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, i amb membres d'entitats vinculades al foment de l'ús de la bicicleta, Puig ha explicat que la mobilitat va a ser "fonamental" en l'escenari post pandèmia i cal enfocar-la des de diferents àmbits.

Així, ha assenyalat que cal seguir recolzant el transport públic, "amb totes les dificultats que té en aquests moments", i també ha de continuar la transformació del vehicle privat cap a models més sostenibles.

El tercer eix, ha dit, ho componen opcions de mobilitat com la bicicleta i el patinet, que "van a ser fonamentals en la construcció d'eixa nova normalitat, en una societat molt més ecològica i sostenible i que va a beneficiar directament les persones".

Per açò, la Generalitat impulsarà l'ús de la bicicleta a través d'una oficina i d'ajudes per a la seua adquisició: "A partir de juny tots els valencians podran veure's beneficiats d'ajudes directes per a comprar-se una bicicleta, un patinet o una bici elèctrica. Es vol millorar l'accés a elles i també reactivar el comerç de proximitat".