Barcelona

Les teles abusen dels telèfons 905 per la poca protecció al consumidor

Les associacions de consumidors alerten sobre els programes que utilitzen telèfons amb prefix 905, perquè les factures dels teleespectadors es disparen amb una mitjana d´1,20 euros per trucada.

El Consell de l´Audiovisual de Catalunya (CAC) ha previngut l´Agència Catalana de Consum, la Direcció General del Joc i d´Espectacles, la Secretaria d´Estat de Telecomunicacions i la Comissió del Mercat de les Telecomunicacions sobre la desprotecció dels consumidors i la falta de regulació d´aquests concursos, als quals estan enganxats 500.000 teleespectadors. De fet, l´Hospital de la Vall d´Hebron té una unitat específica des de l´estiu.

El 905 està pensat per a programes a l´estil d´Eurovisió, als quals es truca per votar, però no per a concursos. El CAC n´ha estudiat l´oferta el juliol, agost i setembre. Entre 23 televisions autonòmiques i locals, van identificar 14 prestadors del servei, «que van emetre 48 programes, ja que en la majoria se n´emet més d´un al dia». També van investigar quatre prestadors estatals, amb cinc programes.

El CAC no descarta posar el cas en mans de la Fiscalia després d´haver rebut denúncies des del maig, totes, referents a televisions locals. El Fòrum d´entitats de persones usuàries de l´audiovisual també alerta dels 905.

loading...