Valencia Notícies

Puig demana baixar la crispació a Catalunya per a evitar "enormes ferides en una societat ja molt confrontada"

El president de la Generalitat, Ximo Puig, en una imatge recent.
JORGE GIL - EUROPA PRESS

De cara a les eleccions del 10 de novembre, Puig ha reconegut en declaracions als mitjans que li "preocupa" la situació de Catalunya i ha defès anar cap a un "horitzó d'estabilitat per a Espanya", mentre ha rebutjat "el nivell de crispació i confrontació que solament serveix a interessos partidistes".

En aquest context, davant l'operació policial i judicial contra membres dels Comités de Defensa de la República (CDR) i la pròxima sentència del juí de l'1-O, ha advertit que "la inestabilitat que es produeix a Catalunya té efectes sobre la societat espanyola i molt especialment sobre la societat valenciana, sobretot en termes econòmics".

"El que passa a Catalunya és una qüestió que ens concerneix perquè està molt a prop, a pesar que des de la perspectiva política estem molt allunyats dels plantejaments de la Generalitat de Catalunya", ha subratllat abans d'entregar el I Premi Inhering de l'Institut de Drets Humans de la Universitat de València al professor Tomás Vives, un dels impulsors de Justícia Democràtica i ex-vicepresident del Tribunal Constitucional.

A partir de l'exemple d'aquest jurista, Puig ha advocat per "una via de resolució basada en el respecte a la llei i el diàleg". "I això és el què hauríem de fer: superar aquesta confrontació que, al final, allò que provoca és enormes ferides a l'entorn d'una societat que ja està molt confrontada", ha reivindicat, i ha defès "una Constitució d'unitat, que suma, no una Constitució que cap faça seua".